Mijn verhaal.... mijn diagnose....

Geplaatst: 03/10/2018

Na twee ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven begon ik van alles te voelen in mijn lichaam. Overal had ik pijn in mijn lichaam en voelde ik mij oververmoeid. Ik heb vaak gedacht en was bang dat ik ernstig ziek was. Na vele bezoekjes aan mijn huisarts werd ik door hem steeds weggestuurd met “het zit tussen je oren”, “neem maar antidepressiva dan komt het wel weer goed”. Ik voelde me niet serieus genomen en had sterk het gevoel dat er niet geluisterd werd naar mijn klachten.

Totdat ik samen met een vriendin uit eten was en zij vertelde tegen mij: “ik denk dat jij hetzelfde hebt als ik”, waarop ik vroeg: “wat heb jij dan?”. Ik heb Fibromyalgie. Ik zei: “wat is dat?”. Ze vertelde mij dat zij veel herkenning had in mijn klachten en zij is door haar huisarts naar de reumatoloog doorverwezen. “Jij moet ook een doorverwijzing van je huisarts vragen voor de reumatoloog.”

En dat heb ik gedaan. Met tegenzin van mijn huisarts werd ik doorverwezen en bij de afdeling reumatologie van het ziekenhuis heb ik allerlei onderzoeken gehad waarna bij mij inderdaad de diagnose Fibromyalgie werd vastgesteld.

Aan de ene kant was ik uiteraard heel blij dat ik eindelijk een bevestiging had dat mijn klachten serieus en terecht zijn. Er werd mij een revalidatietraject aangeboden van vier maanden.

Ik ben terug gegaan naar mijn huisarts om dit met hem te bespreken. In het gesprek zei hij tegen mij dat mensen met de diagnose Fibromyalgie thuishoren in een grote vergaarbak van klachten en dat een arts in het Radboud daar een naam aan heeft gegeven. Ik was verbijsterd, boos en verdrietig tegelijk. Een aantal dagen later ben ik terug gegaan naar mijn huisarts en heb ik hem gevraagd om alle dossiers van mijn gezin over te schrijven naar een andere huisartsenpraktijk.

Een maand later ben ik aan mijn revalidatie begonnen....

Om terug te gaan naar de website, klik hier